La nostra filosofia

Compromeses amb el benestar animal

Què t’oferim?

Tots els nostres serveis i productes, des de les primeres visites, als tallers específics, als cursos de socialització o productes on-line… Tots ells estan encaminats a oferir-te eines no només per a solucionar problemes de conducta, sinó també per a ajudar-te a comprendre i poder així enfortir el vincle amb els qui sens dubte són part de la teva família: els teus companys animals.

Com treballem?

Treballem sempre en positiu, és a dir respectant en tot moment el benestar animal.

 

L’educació en positiu és una manera d’educar als nostres companys animals respectuosa amb el seu benestar, ja que no admet el càstig com a forma d’aprenentatge. Pel contrari, es basa en reforçar totes aquelles conductes desitjables mitjançant premis (siguin premis comestibles, carícies, paraules agradables, jocs, o qualsevol estímul que resulti positiu al nostre gos o gat). En canvi, totes aquelles conductes que no ens agraden o ens resulten problemàtiques, les ignorarem o reconduirem, però mai castigarem. Aquest mètode, avalat per la comunitat científica, és conegut com el reforç en positiu, és el més eficaç ja que assegura l’adquisició a llarg termini de les conductes que hem reforçat, enforteix el vincle entre l’humà i l’animal i respecta el benestar animal.

Què ens motiva?

El nostre principal objectiu és el de millorar el vincle entre l’humà i l’animal, construint relacions sòlides i equilibrades amb els nostres animals de companyia. D’altra banda, la nostra principal motivació és que millori el benestar animal en la societat actual, i per això participem també en campanyes d’ Administracions públiques, on fem especial èmfasi en la importància de comprendre les diferents necessitats que cada espècie té. Només així és possible conviure i aconseguir un encaix perfecte entre tots. Per aquest motiu a Etholink també treballem amb el món equí, fent divulgació de les necessitats bàsiques i l’educació en positiu en aquesta espècie.

En què estem formades?

Som un equip de veterinàries formades en etologia clínica, antrozoologia i, a la vegada, també som educadores canines. Això ens permet no només diagnosticar i tractar el problema a nivell clínic, sinó també fer la modificació de conducta completa que acostuma a requerir el tractament d’un problema de comportament.

Què és l’etologia?

L’etologia (del grec «ηθος» ethos, costum, i «λóγος» logos, raonament, estudi, ciència) és la branca de la biologia i la psicologia experimental que estudia el comportament dels animals en els seus medis naturals.

Qui és un etòleg?

L’etòleg clínic és un professional que té un grau o llicenciatura en Veterinària, Biologia, Psicologia, Pedagogia o Medicina i que ha cursat un màster en etologia clínica.

Dins d’aquest grup de professionals, l´únic que pot dur a terme una teràpia farmacològica (medicar) és el veterinari etòleg. Només ell/a pot diagnosticar i tractar a tots els nivells un problema de comportament.

Educador, ensinistrador i etòleg. Quina és la diferència?

Un ensinistrador és una persona formada per ensenyar a l’animal unes habilitats concretes del comportament, però que no busca ensenyar-li a modificar l’emoció interna. Modifica la conducta sense anar a l’arrel del problema. Alguns exemples d’ensinistrament serien la pràctica d’agility, defensa, arrossegament, freesbee, exercicis d’obediència…

D’altra banda, un educador pot diagnosticar y tractar problemes de comportament, excloent els d’origen orgànic. És a dir, un educador no té la base necessària per a poder realitzar un abordatge complert del problema, ja que no té la formació necessària per a contemplar les possibles motivacions de salut o orgàniques en la seva visió del problema. Per aquesta raó acostuma a treballar de la mà de l’etòleg clínic, i realitza la teràpia de modificació de conducta determinada segons el diagnòstic  de l’etòleg. Així doncs, l’educador és la persona que fa el treball de modificació de conducta que li recomana l’etòleg que va diagnosticar el cas.

A Etholink tenim tots els coneixements i títols necessaris per a poder diagnosticar i tractar TOTS els casos possibles de forma complerta. Per aquest motiu no ens farà falta contractar a varis professionals per a corregir el problema de conducta del teu gos o gat.

Per què allargar una situació desagradable per tots? Tractar els problemes de conducta és possible!