A vegades, ens trobem que, per situacions o circumstàncies noves, hem d’aplicar-li al nostre gos o gat elements no desitjables per a ells, com són: el morrió, el collar isabelí, tallar-li les ungles, donar-li medicació, etc. Normalment, tendim a aplicar aquests elements directament o intentant fer una petita habituació, donant com a resultat el rebuig del nostre animal o la seva acceptació forçada.

1. Com ha de ser l’habituació?

Al ser un aspecte comú que pot afectar a la majoria dels nostres animals al llarg de la seva vida, considerem de vital importància poder donar-te 4 apunts sobre com has de fer aquestes introduccions de manera correcta al teu gos o al teu gat:

1. L’habituació no ha de ser en cap cas forçada, ja que sinó el teu gos o el teu gat interpretará l’element en qüestió com a negatiu i, per tant, com si fos l’aplicació d’un càstig.

2. Per tant, l’habituació ha de ser sempre en positiu. És a dir, que la base d’aprenentatge sempre sigui mitjançant el reforç positiu (joc controlat, carícies i/o premis).

3. Has de respectar el ritme d’acceptació del teu animal i habituar-lo amb el temps que ell necessiti.

4. Has d’entendre el seu llenguatge per saber fins a quin punt se sent tranquil i còmode i fins a quin punt se sent intranquil i estressat.

2. Què és el més important de l’habituació?

Per això, l’ajuda d’un professional en etologia clínica i en educació canina i felina en positiu, serà la clau per poder fer cada pas sense cap equivocació que impedeixi l’avançament en aquesta habituació, ja que, un error en la pràctica, pot fer-nos retrocedir passos enrere que ja havíem aconseguit.

3. Quins beneficis té aquest tipus d’habituació?

La correcta habituació en positiu del teu gos o del teu gat a un morrió, collar isabelí, tallar-li les ungles, donar-li medicació, etc. farà que:

1. El teu animal se senti còmode en tot moment, sense que sigui difícil aplicar-li aquests elements.

2. Que la motivació del teu animal sigui sempre positiva i mai existeixi una base de por en aquestes situacions. 

3. Ajudaràs que el seu benestar no disminueixi i es pugui mantenir.

4. És l’única manera de no perdre el vostre vincle afectiu i que es reforci encara més. És la forma que el teu gos o el teu gat tingui més confiança amb tu i que et faci cas per aquest vincle i no per por.

.

Estem a la teva disposició per si tens dubtes o necessites ajuda professional amb el maneig i el comportament del teu gos o el teu gat.

Pots contactar-nos via whatsapp, trucada, mail o informant-te dels nostres serveis.

Etholink, compromeses amb el benestar animal