Fa temps vam escriure un article sobre com satisfer les necessitats felines en un entorn domèstic . Avui ens centrarem en com aconseguir, deguda la situació actual, assegurar-li la disponibilitat d’una zona segura.

I és que, no ens enganyem, als felins els hi encanta la nostra companyia, però són animals solitaris que, a més, estan acostumats a moltes estones de soledat.

Amb el confinament humà, poden sentir-se estressats pels canvis que implica en les seves rutines i la nostra presència les 24 hores del dia, a la que abans no estaven acostumats. Per això és clau disposar d’una zona segura, allunyada de les fonts d’estrès. Això és especialment important quan el teu gat no té accés a l’exterior.

 

Com ho fem?

1. Zones on només tingui accés el teu gat

Per exemple, un espai molt elevat on només pugui accedir el teu gat. I si a més hi col·loquem una capsa de cartró oberta, on pugui amagar-se, millor. Així saciarà la seva necessitat de refugiar-se i anirà de la mà amb la seva naturalesa felina de mirar el món des de les altures. 😉

2. Si pot ser, li procurarem l’accés a més d’una zona segura

Una possible zona seria la descrita anteriorment (per exemple el menjador) i una altra a un lloc amb molt baixa probabilitat d’accés humà (per exemple l’habitació de casa que menys utilitzem). En aquesta, podem posar-li tots els elements necessaris per a saciar les seves necessitats (de nou, explicades a l’article citat abans), i procurarem no entrar-hi si ha decidit anar a refugiar-s’hi. Existeix la possibilitat, si hi ha altres animals a la llar, com un gos, de col·locar a la porta d’aquesta habitació una gatera a fi de restringir l’accés a ningú que no sigui el gat.

3. Mai el/la forçarem a sortir de la zona de seguretat

Respectarem que sigui ell/a qui decideixi lliurement sortir-ne. Forçar un gat a sortir de la zona segura no només l’estressa i genera ansietat, sinó que li podria generar actuar amb agressivitat.
Si preneu aquestes mesures a casa vostra, segur que el teu company felí estarà més tranquil en aquests dies estranys… I ho notareu tots!

Esperem que aquestes mesures t’ajudin a fer més amè el confinament del teu gat i així millorar el seu benestar i evitar que desenvolupi problemes de comportament futurs.

De cara a qualsevol dubte o qualsevol problema que pugui sorgir durant aquests dies no dubtis a posar-te en contacte amb un veterinari especialista en etologia felina, com les professionals que pots trobar en el nostre equip de treball.