La situació actual que ens ha tocat viure, ens porta a estar fent uns passejos més curts amb els nostres gossos, cosa totalment raonable. Us volem donar algunes pinzellades que us ajudin a aconseguir que, malgrat sigui un passeig curt, torneu amb el vostre gos el màxim realitzat possible. 

 

1. Deixa’l ensumar!

Sabíeu que una necessitat bàsica dels gossos és ensumar? Doncs el passeig l’enfocarem precisament a deixar que ensumin tot allò que vulguin. Sense estrebades de corretja. Tant és si no arribem gaire lluny! Si el teu gos no para d’ensumar, és que ho necessita.

I és que exercir el nas no només permet al teu gos conèixer els canvis que es van donant en el seu entorn, sinó que li permet cansar-se mentalment, fet molt necessari sempre, i més tenint en compte, precisament, que segurament aquests dies està realitzant menys exercici físic. Així doncs…  Tingues paciència, deixa’l fer!

I si no ensuma prou?  Premia’l quan ho faci, busca eines per a què faci treballar l’olfacte. Una manera és buscar una superfície verda (com ara herba) i, una mica abans de tornar a casa, llençar-hi uns quants premis per a què els busqui.

 

2. Evitarem estrebades

Perquè passegi tranquil·lament i gaudeixi al màxim, el teu gos no hauria de notar tensió de la corretja. I molt difícil serà evitar estrebades si anem amb corretges massa curtes. Per això és necessari disposar d’una corretja de mínim dos metres i, a ser possible, un arnés. Intentarem mantenir una distància constant, on la corretja no li tibi massa, encara que això impliqui que calgui anar-la enrotllant i desenrotllant tota l’estona.

 

3. Ja que no pot socialitzar-se amb altres gossos… Passarem més temps socialitzant-nos amb ell!

El gos és un animal que necessita contacte social amb membres de la seva espècie, per això, degut als impediments actuals, ho tindrà difícil aquests dies a no ser que tingueu més d’un gos a casa. Per sort, també necessita socialitzar-se amb nosaltres, així que procurarem passar més estones jugant amb ell. 

El joc a casa ha de ser estructurat. Us recomanem que hi hagi dos moments al dia on li anuncieu que aneu a jugar i inicieu un tipus de joc que no pot fer sol, que només fa amb vosaltres. Des d’estirar i arronsar amb cordes tipus mossegadors, com a practicar exercicis d’obediència bàsica («seu», «quiet», etc.).

També és important treballar en equip, com proposàvem l’altre dia a una història destacada d’instagramA part del joc, passarem estones que permetin també una relació afiliativa amb carícies, massatges,etc. Això no només enforteix el vincle, sinó que li provoca (al teu gos, però també a tu!) un augment d’oxitocina que redueix l’estrès.