– Els Nostres Serveis –

Primera Visita

Si el teu animal de companyia té un problema de comportament, no dubtis en contactar-nos el més aviat possible. Una de les dues veterinàries d’Etholink acudirem al teu domicili per ajudar-te. Si tens un gat i creus que s’estressarà molt davant la nostra presència, també t’oferim la possibilitat de contractar una sessió per skype *1 (veure Condicions dels Serveis).

Et farem un qüestionari complert per a poder obtenir tots els detalls necessaris per a diagnosticar el problema de comportament del teu company caní o felí. Per això és recomanable que tots els membres de la casa intenteu ser presents el dia de la visita. En el cas del gos, també sortirem a passejar 15 minuts per observar la seva conducta al carrer.  El qüestionari i visita de l’entorn en què viu, així com el passeig, ens permeten obtenir una visió integral del problema i així podem oferir el millor tractament possible. A partir d’aquest diagnòstic t’explicarem i enviarem per correu electrònic les pautes a seguir per a tractar el problema. A més, realitzarem un seguiment del cas a curt termini per a comprovar-ne l’evolució.

90 minuts

85 euros

Tot l’explicat anteriorment. És a dir:

  • Desplaçament al teu domicili  *2 (veure Condicions dels Serveis).
  • Qüestionari complert.
  • Passeig per observar la seva conducta al carrer.
  • Enviament de les pautes a seguir *3 (veure Condicions dels Serveis).
  • Seguiment a curt termini *4 (veure Condicions dels Serveis).

*1 En el cas que et decideixis per aquesta opció de contractar la sessió per Skype en el cas el gat, hem de poder veure la distribució de casa teva per poder diagnosticar correctament el problema. D’altra banda, en aquest cas el pagament s’haurà de fer amb antelació i mitjançant transferència bancària.

*2 Els desplaçaments queden inclosos sempre i quan no sobrepassin el límit de l’àrea representada al mapa. Més enllà d’aquest límit es facturarà a 0,10e/km, en trajecte d’anada i tornada des del límit.

*3 Les pautes són confidencials i es prohibeix la seva recirculació. Això seria perillós, ja que cada una de les pautes és específica del cas que es tracta, que mai és idèntic a un altre i per això extrapolar les pautes a un nou cas té un risc. D’altra banda, existeixen els nostres drets d’autor i no admetem la recirculació.

*4 Sempre que realitzem una primera visita, també implica un seguiment de l’evolució a curt termini. És a dir, durant tres mesos després de la primera visita admetrem petites consultes telefòniques o via electrònica de petites qüestions o dubtes que puguin preocupar als propietaris. Aquest seguiment no implica la realització de visites gratuïtes per telèfon o email. Si considerem que és necessari realitzar modificacions de conducta o noves visites pel tractament, així ho recomanarem i no admetrem l’opció de tractar o recomanar solucions per telèfon  o email si el client no vol concertar una nova cita. Aquesta és només una opció referent a petites consultes o actualitzacions del cas.